0 comments

VIDEO UPDATE Maia Sandu, primită de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

by on 23 noiembrie 2021
 

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a fost primită marți de președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, în cadrul primei vizitei oficiale în România după câștigarea alegerilor. Cei doi vor susține apoi declarații de presă comune.

Maia Sandu vine la București, la invitația președintelui, în contextul celebrării a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale dintre cele două țări. Vizita are loc după ce, în august, Klaus Iohannis a fost la Chișinău, participând la manifestările dedicate celor 30 de ani de la declararea independenței Rep. Moldova.

După ceremonia primirii oficiale la Palatul Cotroceni care a avut loc la ora 10.30, Maia Sandu și Klaus Iohannis au o întâlnire tete-a-tete, urmată de convorbiri oficiale și declarații comune de presă.

Maia Sandu va fi primită la Palatul Cotroceni de președintele Iohannis și va avea o întrevedere cu premierul interimar Florin Cîțu, la Palatul Victoria.

Discuțiile dintre cei doi ”vor consolida cooperarea bilaterală la nivel politic, economic și sectorial și vor stimula avansarea proiectelor comune de interes strategic în domeniile energie, transporturi, sănătate, educație sau societate informațională’, a precizat Administrația Prezidențială.

De asemenea, se va pune accentul pe proiectele care conectează Chișinăul cu spațiul Uniunii Europene, prin intermediul României.

În contextul vizitei, va fi semnat și Acordul între Guvernele României și Republicii Moldova privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice.

Din partea României va semna ministrul interimar la Educației, Sorin Cîmpeanu, iar din partea Republicii Moldova, ministrul Educației, Anatolie Topală. La ceremonia semnării acestui document va fi prezent și premierul interimar Florin Cîțu.