0 comments

Whatsapp, noi măsuri de securitate. Ce se întâmplă cu interfaţa WEB – DCNews

by on 21 septembrie 2020
 

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Cel puțin până când opțiunea pentru conectare pe dispozitive multiple, folosind aplicația de mobil, devine realitate, WhatsApp Web este o modalitate comodă pentru accesarea contului de WhatsApp de pe alte dispozitive, scrie go4it.ro. 

Problema este că, în forma actuală, versiunea pentru web browser a serviciului WhatsApp este puțin prea ușor de accesat, metoda de validare a identității implicând doar scanarea codului QR afișat pe cran, folosind un smartphone pe care rulează aplicația WhatsApp deja autentificată. Spre exemplu, ce se alege de securitatea WhatsApp dacă cineva obține chiar și pentru câteva secunde telefonul tău, cât să scaneze respectivul cod afișat în browserul web, pe un alt telefon afla convenabil la îndemână.

WhatsApp rezolvă problemele de securitate

Anticipând acest scenariu, Facebook a decis să implementeze confirmarea identității cu senzorul de amprentă și la conectarea prin WhatsApp Web. Practic, odată cu scanarea respectivului cod QR, de acum va trebui să-ți reconfirmi și identitatea atingând senzorul de amprentă, demonstrând rețelei de socializare că „la butoane” nu se află altă persoană decât deținătorul contului respectiv.

Citeste stirea completa