0 comments

WhatsApp poate fi securizat cu amprenta pe Android – Profit.ro

by on 1 noiembrie 2019
 
WhatsApp poate fi securizat cu amprenta pe Android

Liviu Mihai

scris astăzi, 09:31

Versiunea de WhatsApp pentru Android oferă acum posibilitatea securizării suplimentare a popularei aplicații de chat, prin intermediul senzorului de amprente.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

La mai bine de noua luni după ce securizarea pe baza amprentei a fost lansată pe iOS, WhatsApp oferă acum aceeași facilitate și pe platforma gestionată de Google.

Pentru a activa noua opțiune, utilizatorii trebuie să urmeze calea Settings > Account > Privacy. Aici, trebuie activată ultima opțiune din listă.

Odată activată, utilizatorii au la dispoziție alte câteva elemente pe care le pot configura. Pot alege timpul de la minimizarea aplicației după care să fie necesară scanarea amprentei (imediat, după 1 minut și după 30 de minute).

ULTIMA ORĂ Licitația 5G a fost amânată pentru prima jumătate a anului viitor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Licitația 5G a fost amânată pentru prima jumătate a anului viitor

De asemenea, se poate ascunde conținutul notificărilor până la deblocarea aplicației cu amprenta.

Asemenea aplicațiilor de banking sau managerelor de parole, opțiunea securizării cu amprenta la WhatsApp reprezintă un strat suplimentar de securitate pentru utilizatorii care folosesc oricum această măsură pentru deblocarea telefonului.

Pe de altă parte, pentru cei care au senzor de amprente pe telefon dar nu folosesc această opțiune pentru deblocare, scanarea amprentei la deschiderea WhatsApp reprezintă singura măsură de securitate biometrică ce protejează aplicația.

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
whatsapp
android
amprenta

Citeste stirea completa