0 comments

Windows 10 se reinventează, din nou: Schimbările radicale din actualizarea de primăvară 2020 – UNIMEDIA

by on 25 februarie 2020
 

Windows 10 20H1 este numele iminentei actualizări majore pentru ultimul sistem de operare lansat de Microsoft. Acesta va duce versiunea SO-ului la 2004. Comparativ cu update-ul lansat în noiembrie 2019, schimbările sunt semnificative. Acest material se bazează pe cea mai recentă versiune beta de Windows 10 oferită celor înscriși în programul Windows Insider.

Windows Update devine un pic mai flexibil, dar la fel de insistent

Windows Update devine un pic mai flexibil, dar la fel de insistent / Sursa:playtech.ro

Windows Update ne-a obișnuit să instaleze automat majoritatea actualizărilor puse la dispoziție de Microsoft. În viitorul apropiat, însă, va exista o secțiune de actualizări opționale la care poți apela doar dacă vrei. Acolo intră update-uri pentru drivere și actualizări care nu sunt fundamentale pentru securitatea PC-ului. Pe acestea le găsești în Settings – Update & Security, la secțiunea Windows Update, după ce ai făcut click pe View Optional Update.

Secțiunea de actualizări opționale, la care poți apela doar dacă vrei / Sursa:playtech.ro

Tot ca o particularitatea legată de livrarea actualizărilor pe sistem, dacă folosești o conexiune mobilă în tandem cu laptopul, poți alege cât trafic să-ți consume procesul de update. Găsești această opțiune din captura de ecran de mai sus în Settings – Update & Security – Delivery Optimizations, după ce ai făcut un click pe Advanced Options.

Cortana a învățat să tasteze

Cortana a învățat să tasteze / Sursa:playtech.ro

Dacă te încântă să interacționezi cu un asistent virtual, dar nu-ți desfășori activitatea într-un birou în care să vorbești în permanență cu gadgeturile care te înconjoară, Cortana a învățat să răspundă la comenzi scrise în următorul Windows 10. În cazul în care petreci mult timp pe Mesenger, vei vedea istoricul conversației într-o manieră similară. În plus, fereastra de interacțiune cu Cortana poate fi mutată pe desktop și se adaptează la tema luminoasă sau întunecată pe care o ai pe sistem.

Cum îți restaurezi sistemul din cloud, în noul Windows 10

Cum îți restaurezi sistemul din cloud, în noul Windows 10 / Sursa:playtech.ro

Încă de la prima versiune de Windows 10, îți puteai reseta sistemul la parametrii din fabrică, optând să păstrezi sau nu documentele tale proprii. Dacă mergeai însă pe acea variantă, reinstalai versiunea curentă de Windows și așteptai după să-ți faci update-urile. Cu noua opțiune Cloud download, vei instala în permanență cea mai recentă versiune a sistemului de operare de pe serverele Microsoft. Găsești această opțiune în Settings – Update & Security, la secțiunea Recovery.

Linux în Windows 10 devine mai bun și mai util

Poate nu este foarte evident publicul țintă pentru integrarea unui kernel Linux performant în Windows 10, dar Microsoft a făcut mai mulți pași în această direcție, în ultima perioadă. În actualizarea Windows 10 20H1, Windows Subsystem for Linux sau WSL va ajunge la versiune 2.0. Asta înseamnă că-ți oferă un mediu de lucru pe platformă UNIX mai fiabil și mai performant. La bază, Microsoft își va integra propriul nucleu Linux în WSL 2, dar îl poți înlocui cu unul creat de tine. Dacă te încântă această componentă din Windows, noua versiune ar trebui să fie semnificativ mai rapidă și mai compatibilă cu diverse module pe care le consideri utile. În plus, a fost adăugat suportul pentru dispozitive cu ARM64.

Continuarea articolului pe Playtech.ro.


Citeste stirea completa