0 comments

Windows 10 va primi funcţie Restore din cloud în sfârşit; Iată planul Microsoft – Mobilissimo.ro

by on 4 august 2019
 

În ziua de azi pare ceva de bun simţ să ai un Backup pentru telefonul sau tableta ta şi să faci Restore pe curat daca vrei. Culmea e ca la PC-urile cu Windows nu avem aşa ceva, chiar şi după decenii de existenţa a platformei. Microsoft merge totuşi în direcţia bună şi ar pregăti o funcţie tip Internet Recovery.

Am trecut de ceva vreme de CD-uri, DVD-uri şi stick-uri USB care readuc Windows-ul la starea originală sau de unele tool-uri de backup local mai mult sau puţin reuşite. Acum se pregăteşte o funcţie care va permite să descărcaţi din cloud un backup de Windows 10. Există o funcţie similară de Restore pentru produsele din gama Surface deja, doar că acum avem şi ceva de gen pe terminalele non Surface.

Noutatea se afla în build-ul Insider, dar nu este activată încă. Trebuie spus că pe Mac e disponibil un Restore de ani buni şi de aceea ne miră că a durat aşa mult ca Microsoft să îşi dea seama că avem nevoie de o instalare curata de Windows din cloud. În prima fază va sosi în Windows Core OS, iar apoi şi pe Windows 10.

În acest moment dacă faceţi un factory reset la un PC, va trebui să instalaţi Windows 10 de pe o imagine aflată pe partiţia de Recovery a HDD-ului, sau folosind un DVD cu Windows 10, eventual drive USB. DVD-urile şi drive-urile USB se pierd, iar o partiţie poate fi coruptă, deci avem acum o modalitate mai sigura de a reveni la un Windows curat.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Citeste stirea completa