0 comments

Xiaomi face o demonstraţie a camerei integrate sub ecran pe un telefon prototip; Ar putea debuta pe Xiaomi Mi 11 – Mobilissimo.ro

by on 29 august 2020
 

Chiar dacă ZTE a furat startul şi va prezenta primul telefon comercial cu cameră selfie sub ecran pe 1 septembrie 2020 (ZTE Axon 20 5G), sunt şi alte companii care pregătesc terminale similare. Xiaomi spre exemplu tocmai ne-a oferit un demo cu un prototip de telefon care la rândul său are camera integrată în ecran.

Deja s-a ajuns la a treia generaţie de tehnologie de cameră integrată în ecran, permiţând implementarea unui Full Screen Display pe telefonul respectiv. Vedem şi o comparaţie cu un ecran clasic cu orificiu pentru camera selfie. Observăm în clipul de prezentare că deşi muchiile ecranului sunt foarte subţiri, nu se trece la soluţii extreme, ca un ecran cascada sau unul fără bărbie complet. Prezentarea acestui demo a fost făcută de vicepreşedintele Xiaomi, Shou Zi Chew, pe profilul sau Weibo.

Xiaomi face o demonstraţie a camerei integrate sub ecran pe un telefon prototip; Ar putea debuta pe Xiaomi Mi 11

Ce e drept am fi dorit să vedem selfie-uri realizate cu camera de sub ecran şi întreg procesul de captură, mai degrabă decât un test al ecranului şi o comparaţie cu un display clasic. Avem de abia spre final 2-3 secunde de captură selfie, dar foarte rapid. Xiaomi a ajuns la generaţia a treia de cameră integrată în ecran, după ce prima a fost disponibilă doar în laborator, în vreme ce a doua era doar un prototip care nu era încă potrivit pentru producţia în masă.

Xiaomi face o demonstraţie a camerei integrate sub ecran pe un telefon prototip; Ar putea debuta pe Xiaomi Mi 11

Xiaomi explica şi conceptul din spatele generaţiei a treia: panoul dublează numărul de pixeli de deasupra micului cerc al camerei, pentru a avea aceeaşi densitate şi acurateţe a culorii ca şi restul ecranului. Se poate activa şi dezactiva la cerere, pentru a permite funcţionarea clasică a camerei. Cercul de sticlă aferent camerei va împrumuta culori de la pixelii din zona din jur. Producţia în masă începe în 2021 şi Xiaomi Mi 11 ar putea primi această tehnologie.

Citeste stirea completa