0 comments

Zoom adauga noi optiuni de securitate pentru aplicatiile online si in varianta desktop – Ziare.com

by on 14 septembrie 2020
 

Compania Zoom din Statele Unite a dezvaluit ca autentificarea cu doi factori va fi disponibila pentru toate conturile, atat in varianta pe mobil dar si in desktop, pentru a facilita reducerea anumitor riscuri de securitate.Odata activat, sistemul va solicita utilizatorilor sa introduca un cod unic dintr-o aplicatie de autentificare mobila, cod primit prin SMS sau prin apel telefonic.

Acest lucru va impiedica infractorii sa preia controlul asupra conturilor, deoarece, pe langa adresa de e-mail si parola, vor trebui sa detina si controlul fizic asupra dispozitivelor mobile ale utilizatorilor.

Autentificarea cu doi factori (2FA) e disponibila pe portalul web Zoom, clientul desktop, aplicatia mobila si Zoom Room. 2FA accepta protocolul cu parola unica bazata pe timp (TOTP), deci functioneaza cu aplicatii precum Google Authenticator, Microsoft Authenticator si Free OTP.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Compania din Statele Unite accepta, de asemenea, diverse modalitati de autentificare pentru conturi, inclusiv SAML, OAuth si autentificare pe baza de parola. Mai devreme in acest an, Zoom a iscat controverse oferind apelurilor criptare end-to-end doar pentru utilizatorii care platesc.

De aceasta data, compania lanseaza 2FA pentru toti utilizatori. Configurarea 2FA e o procedura mai diferita, depinde daca esti administrator de afaceri sau utilizator individual.


Citeste stirea completa