0 comments

Cel mai mare regret al lui Dacian Cioloș după patru luni la șefia USR . „Nu știu dacă a fost greșeala mea sau altceva”

by on 8 februarie 2022
 

​La o zi după demisia de la șefia USR, Dacian Cioloș spune că regretul său este că în patru luni cât a condus partidul nu a reușit să ajungă în filiale și nici să aibă „un dialog sincer” cu Biroul Național. El spune că USR trebuie să facă rapid un Congres în care să se clarifice lucruri de organizare internă.

„Cel mai mare regret este că nu am apicat să merg să dicut cu colegii din filiale și că n-am reușit să leg un dialog sincer cu colegii din Biroul Național dincolo de falia asta de tabere sau echipe. Votul acela 14-11, 14-11 pe foarte multe lucruri mă urmărește încă multă vreme și nu știu dacă a fost greșeala mea sau altceva”, a declarat Cioloș, la Digi Fm.

În opinia sa un Congres ar trebui organizat până în vară sau toamnă cel mai târziu.

„Un congres cât mai repede ar fi binevenit.Dacă reușim să facem lucrul ăsta până în vară, toamnă cel târziu, avem sansă să facem opoziție pe bune, care trebuie făcută nu doar de câțiva lideri de la nivel central, ci și în teritoriu. Dacă nu reușim să limpezim lucrurile, să intrăm foarte slăbiți în ultimul an înainte de anul electoral”, spus fostul lider al USR.

Întrebat dacă relația sa cu Dan Barna după ce a fost aleș președinte al USR, Cioloș a răspuns că nu are nimic personal cu Dan Barna, însă a comentat că echipa majoritară din conducerea partidului, dominată de acesta, „folosește această putere în mod structurat, lăsând foarte puțin loc de dialog”.

Dacian Cioloș a demisionat luni din funcția de președinte al USR, după ce conducerea partidului, dominată de echipa Barna, a respins programul pe care l-a propus, cu 14 voturi împotrivă și 11 pentru.