0 comments

Florin Cîțu: Problema nu este numele premierului ci faptul că avem două partide care vor să dea primul premier în rotativă

by on 17 noiembrie 2021
 

​Premierul interimar Florin Cîțu susține că problema în blocajul cu PSD nu este că liberalii nu au făcut o propunere, ci faptul că și PNL, și PSD vor să dea primii premierul în sistemul de rotație stabilit. Întrebat insistent de jurnaliști de ce nu a făcut PNL o propunere de premier, Cîțu s-a lansat din nou în declarații contradictorii.

  • ”Problema nu este numele premierului ci faptul că avem două partide care vor să dea primul premier în rotativă. După ce vom termina negocierile, vom vorbi și despre premier”, a declarat Cîțu miercuri seară.

Cîțu a mai spus că în PNL nu s-a propus numele generalului Ciucă pentru funcția de premier, ci doar s-a discutat propunerea PSD ca Ciolacu să fie primul premier în rotativă.


Întrebat insistent de jurnaliști de ce nu a făcut PNL o propunere de premier, Cîțu s-a lansat din nou în declarații contradictorii.

El a susținut că, în baza votului dat marți seară de conducerea PNL, „oricine din partid poate fi propus premier”: ”Aseară am votat premierul PNL. Haideţi să ne uităm din nou la decizia PNL – un mandat cu guvernare rotativă, cu premier PNL. Mai flexibil de atât nu se poate. Dumneavoastră spuneţi aşa, că am colegi în partid care spun să facem o listă de premieri posibili şi să mergem la PSD şi să spunem <>. În decizia de ieri a PNL, premier este orice membru al PNL. Mai flexibil de atât nu se poate”.

La scurt timp, chestionat din nou de ce nu face PNL o propunere de premier, Cîțu a invocat rezoluția Consiliului Național al partidului conform căreia premierul trebuie să fie președintele partidului: ”În acest moment, avem o decizie, o rezoluţie a Consiliului Naţional care spune foarte clar preşedintele partidului este numele de premier”.

Despre refuzul său de a convoca Biroul Permanent Național al PNL pentru a face o propunere de premier, Cîțu a susinut că, dacă se dorea un nume de premier, s-ar fi decis marți seară în Biroul Executiv: ”Nu s-a pus niciun nume”,