0 comments

iPhone 11 Pro Max a fost testat de DxOMark, e sub Huawei Mate 30 Pro, Xiaomi Mi CC9 Pro; Iată unde pierde puncte! – Mobilissimo.ro

by on 8 noiembrie 2019
 

Multă lume se întreba de ce iPhone-urile ajung aşa târziu la testele DxOMark, dar iată că în sfârşit le-a venit rândul. iPhone 11 Pro Max a ajuns pe mâna francezilor pentru teste şi nu pare capabil să cucerească locul întâi în top. A cucerit totuşi podiumul, cu 117 puncte. Unde e loc de îmbunătăţiri şi la care excelează aflaţi mai jos.

iPhone 11 Pro Max

Faţă de maniacii cu 5 camere, precum Xiaomi Mi CC9 Pro care s-a urcat recent pe locul întâi în DxOMark, la egalitate cu Mate 30 Pro, iPhone 11 Pro Max are doar 3 camere în spate. Era o perioadă când 3 camere era mult, iar acum a devenit “doar 3 camere”… Pentru Apple e totuşi mare lucru, un salt la un setup cu 3 camere de 12 MP, una principală cu OIS şi deschidere F/1.8, una ultra wide şi una tele, cu zoom optic 2X. Avem şi bliţ quad LED şi filmare 4K la 60 FPS.

iPhone 11 Pro Max

Văd că iPhone 11 Pro Max a luat 124 de puncte la secţiunea Foto şi 102 la cea Video. Asta îl face cu 2 puncte mai bun decât Mate 30 Pro la video şi egal cu Xiaomi Mi CC9 Pro (Premium) la acest capitol. La foto se face diferenţa mai clar, unde Huawei-ul are 132 puncte, iar Mi CC9 Pro (Premium) 130 puncte. Francezii care au făcut testele lui iPhone 11 Pro Max i-au lăudat expunerea, dar şi dynamic range-ul foarte larg.

iPhone 11 Pro Max

Se descurcă bine la dynamic range şi la interior şi la un exterior iluminat excesiv. Se pare totuşi că în condiţii extreme low light nu se descurcă în comparaţie cu telefoanele cu senzori mai mari, ca Huawei Mate 30 Pro. La culori a fost punctat bine de tot, ca şi predecesorii săi şi o singură obiecţie apare legat de o uşoară nuanţă verzuie în anumite scene indoor şi teste de laborator.

iPhone 11 Pro Max

Se pare şi că fotografiile portrait au o tonalitate cam caldă/galbenă pentru pielea umană. Deep Fusion face minuni la textură şi detalii fine, de la pistrui, la blana animalelor şi striaţiile unei frunze. La Bokeh iPhone 11 Pro Max e doar bun, dar nu cel mai bun. Sunt vizibile erori de estimare a adâncimii în toate condiţiile, dar stă mai bine decât XS Max.

La zoom stă mai bine decât predecesorii, dar nu se poate compara cu Huawei Mate 30 Pro şi P30 Pro. Camera ultra wide este apreciată pentru texturi mai bune decât la rivali, dar are nivel de zgomot ridicat faţă de camera principală. DxO a mai lăudat şi stabilizarea la filmare şi autofocalizarea rapidă, deşi uneori la filmarea din mers apare un efect de “jeleu”.

Vă las să citiţi întreaga analiză aici şi eu am dedus că avem îmbunătăţiri clare faţă de iPhone XS Max, dar şi că nu îl bate pe Mate 30 Pro.

Citeste stirea completa