0 comments

MEIZU M6T, un smartphone excelent la pret mic

by on 29 septembrie 2018
 

In China sunt multi producatori de telefoane, dar putini sunt oficial pe piata din Romania. Meizu este unul dintre cei prezenti cu acte in regula.

In urma nu cu mult timp am testat Meizu M6S, un terminal de buget, cu pretul de 800LEI, care are un design unibody si un ecran cu aspect de 18:9. Astazi il avem in teste fratele sau mai mic, Meizu M6T, care, desi are un pret de 600LEI, ofera performante decente. Acum se poate vedea cum tehnologia de acum cativa ani, care costa destul de mult, poate fi achizitionata la un pret mic.

Acest model  este foarte interesant datorita pretului mic in comparatie cu ceea ce ne ofera. Designul, mai ales la modelul alb, seamna foarte mult cu al lui iPhone 6, ceea ce nu este un lucru rau. Din pacate, din cauza pretului redus, avem parte de un exterior din plastic, dar chiar si asa, telefonul este rezistent si bine inchegat. Sticla ecranului este curbata pe margini, astfel ofera o senzatie placuta la utilizare. Ecranul este de tip IPS si are un aspect de 18:9 cu o diagonala de 5.7 inch si o rezolutie de 1440×720 pixeli. Ecranul arata foarte bine, deoarece are o densitate de 282ppi, iar luminozitatea este mare. In partea frontala nu regasim butoane fizice, desi era loc pentru un buton home oval, care de asemena putea integra si cititorul de amprente. Ca butoane software, avem parte de unul singur, iar pentru a accesa task manager-ul este necesar un swipe in sus din partea dreapta a acestuia. Cititorul de amprente este amplasat in partea din spate, imediat sub cele doua camere foto. In partea dreapta a telefonului avem butonul de volum si cel de power.MEIZU M6T

In interior regasim un procesor Mediatek MT6750, care are opt nuclee si functioneaza perfect, fara ca telefonul sa aibe urme de lag sau blocaje in aplicatii sau multitasking. Alaturi de acest procesor avem 2GB RAM si 8GB pentru stocare. Sistemul de operare este Android 7 cu interfata Flyme 6.3. Interfata se misca foarte bine si este intuitiva, asadar nu vor fi probleme la utilizare nici macar la prima vedere, dar cine doreste, poate schimba evident interfata. Pe spate regasim doua camere, dar numai cu una se pot realiza poze, cealalta fiind utilizata pentru efectul de bokeh. Camara principala are un senzor de 13MP, cu o expunere de f/2.2. La capitolul baterie si autonomie acesta sta foarte bine datorita celor 3300mAh. Telefonul face fata la o zi de utilizare fara probleme.

MEIZU M6T

Ne-a placut MEIZU M6T si il recomandam celor care doresc un telefon ieftin cu care sa isi faca treaba.