0 comments

PSD vrea ca salariul minim să fie acordat doar pentru persoanele care nu au nicio calificare și pentru posturile care nu necesită vreo calificare

by on 14 mai 2021
 

PSD propune modificarea Codului Muncii în sensul acordării salariului minim doar pentru persoanele care nu au vreo calificare și să se acorde pe o perioadă determinată de până la 12-24 de luni.

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a anunţat, pe Facebook, depunerea în Parlament a unui proiect de lege în acest sens, cu scopul de a proteja drepturile salariaților plătiți cu salariul minim pe economie.

Ce spune Sorin Grindeanu:


  • Este inadmisibil ca într-o țară europeană să avem medici, ingineri, maiștri, constructori, șoferi profesioniști, directori în sistemul privat, plătiți cu salariul minim!
  • Practic, o TREIME din numărul total de angajați din România (1,7 milioane de persoane) sunt angajate pe salariul minim, deși peste 80% dintre acestea au cel puțin o calificare.
  • De aceea, noi considerăm că salariul minim trebuie să redevină un instrument de protecție socială, valabil doar pentru persoanele apte de muncă care nu au nicio calificare. Iar, în acest sens, propunerile #PSD pentru modificarea Codului Muncii, sunt:
  • salariul minim se acordă doar pentru persoanele și posturile care nu necesită/nu au vreo calificare;
  • salariul minim se acordă pe o perioadă determinată de până la 12-24 de luni.