0 comments

Simonis: Rădulescu s-a speriat de o bronșită. Înțelegem când se întâmplă o fentă

by on 1 septembrie 2020
 

​Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, îl acuză pe Cătălin Rădulescu, după ce acesta a lipsit de la ședința în care urma să se voteze moțiunea de cenzură, că „s-a speriat prea tare de o bronșită, dar până la a trăi pericolul de deces e o distanță foarte mare”, potrivit Mediafax.

„Dlui. Rădulescu îi place să se prezinte, să se erijeze într-un bărbat politic. S-a speriat prea tare, din punctul meu de vedere, de o bronșită. De aici până la a trăi pericolul de deces, pe care-l tot clamează, e o distanță mare. Nu suntem copii. Înțelegem atunci când se întâmplă o astfel de fentă”, spune Alfred Simonis.

El mai afirmă că Rădulescu i-a relatat că a fost contactat de liberali.

„Dl. Todor are o decizie a DSP pe numele de Tudor Adrian, nu Todor Adrian. Din punctul meu de vedere, nu avea nicio obligație juridică să respecte o decizie care nu îi era adresată – ori au greșit cei de la DSP, ori s-a greșit intenționat, nu știu motivul. Colegii au luat decizia de excludere”, mai explică Simonis.

Patru din cei cinci parlamentari PSD care au lipsit de la ședința Parlamentului în care urma să se dezbată și să se voteze moțiunea de cenzură au fost excluși din partid.

Parlamentarii PSD Cătălin Rădulescu, Adrian Todor, Dan Ciocan și Roxana Paturcă au fost excluși marți din partid, după ce cu o zi înainte nu au participat la ședința privind moțiunea de cenzură inițiată de social-democrați. În cazul lui Carmen Dan nu s-a luat încă o decizie, au declarat pentru HotNews.ro surse din partid.

Liderii PSD s-au întâlnit marți la sediul din Kiseleff pentru a face o analiză a eșecului cu o zi înainte de parlament. La finalul ședinței în care moțiunea de cenzură nu a mai fost dezbătută și votată din cauza absenteismului, Marcel Ciolacu a anunțat că va propune excluderea din partid a parlamentarilor PSD care au lipsit. Chiar dacă aceștia au invocat probleme de sănătate, liderul PSD a susținut că „nu sunt bolnavi”.

Mai mult, social-democrații au acuzat presiuni ale PNL astfel încât să nu fie atins cvorumul de prezență.