0 comments

Elena Udrea, despre posibila colaborare cu securitatea a lui Băsescu: Este lucrat pentru a nu pleca europarlamentar / CNSAS a luat locul DNA ca instrument de scoatere din scena politică a nedoriților

by on 11 mai 2019
 

Elena Udrea îl apără pe Traian Băsescu pe Facebook,după ce în presă au apărut informații că Traian Băsescu a fost trimis în judecată de CNSAS pentru colaborare cu securitatea, spunând că acesta ”este lucrat pentru a nu pleca europarlamentar”, subliniind că nu poate spune cu certitudine pentru cine este el o amenințare, dar una dintre variante este că ”vor voturile PMP pentru partidele susținute de nouă Securitate, PNL sau USR-PLUS”. De asemenea, Udrea spune că CNSAS este noul DNA și că cei care au un interes îl vor, din nou, scos din joc pe Traian Băsescu.

„Hmmm… tare chestia asta cu Traian Băsescu “descoperit” de CNSAS fost colaborator al vechii Securități, când să primească aviz pentru a candida la europarlamentare. După ce tot CNSAS a spus de patru ori până acum că fostul Președinte nu a colaborat cu Securitatea lui Ceaușescu în 2002, 2004, 2006 și 2014!!! NU AM NICIO ÎNDOIALĂ că Traian Băsescu este lucrat pentru a nu pleca europarlamentar. Ce încă nu aș spune cu certitudine este CINE îl lucrează? Pentru cine este Traian Băsescu la Bruxelles o piedică sau o amenințare?”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

Potrivit fostului ministru, sunt două variante de răspuns la această ultimă întrebare: „1) vor voturile PMP pentru partidele susținute de nouă Securitate, PNL sau USR-PLUS, că PRO-ROMÂNIA nu e pe același segment de electorat. 2) chiar pe Traian Băsescu vor să îl oprească să meargă la Bruxelles, “pe persoană fizică” adică, pentru că noua Securitate, (statul paralel), nu și-ar mai putea face jocurile așa cum a încercat cu numirea lui Kovesi procuror general european, cu presiunile liderilor europeni asupra Guvernului și Parlamentului României cu discurs livrat de la București, cu CEDO sau mai nou cu CJUE, pentru că este evident că în ultima vreme statul paralel de la București a mutat la Bruxelles bătălia cu oponenții de acasă”.

Udrea mai scrie că mai nou CNSAS a luat locul DNA ca ”instrument de scoatere din scenă politică a nedoriților”.

„Cu experiența sa de fost Președinte și membru în instituțiile europene timp de 10 ani, cu ascendentul sau asupra liderilor europeni actuali și cu relațiile personale pe care le are, jocurile pe care Securitatea vrea să le facă în afară țării ar fi serios afectate. Concluzionand, eu sunt de aceeași părere cu Maestrul Ion Cristoiu că mai nou CNSAS a luat locul DNA ca instrument de scoatere din scenă politică a nedoriților și că, mai important decât dacă e adevărat sau nu, este să aflăm cine face jocul acesta față de Traian Băsescu? Voi cine credeți că este artizanul “descoperirii” calității de colaborator a fostului Președinte?”, a mai scris Udrea.


Citește și: