0 comments

LIVEVIDEO Ziua 2 a alegerilor din PNL: Rareş Bogdan, reconfirmat prim-vicepreşedinte după ce a câştigat în faţa lui Adrian Veştea / Care este echipa lui Florin Cîțu / Mare parte din oamenii lui Orban și-au retras candidaturile

by on 26 septembrie 2021
 

Europarlamentarul Rareş Bogdan a fost reconfirmat în funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL duminică, la Consiliul Naţional al partidului, câştigând în faţa lui Adrian Veştea, din echipa lui Ludovic Orban, conform unor surse liberale. Ceilalţi trei candidați pentru postul de prim-vicepreşedinte propuşi de Florin Cîţu nu au avut contracandidat, oamenii din echipa lui Ludovic Orban retrăgându-și candidaturile.

UPDATE 21.03 Florin Cîțu își prezintă echipa de conducere, aleasă duminică la Consiliul Național al PNL.

Rareş Bogdan va fi prim-vicepreşedinte pentru comunicare şi relaţii internaţionale.

Potrivit surselor citate, Rareş Bogdan a obţinut 1.107 voturi, iar Adrian Veştea – 690 de voturi. 45 de voturi au fost declarate nule.

Ceilalţi trei prim-vicepreşedinţi propuşi de Florin Cîţu nu au avut contracandidați. Este vorba: Iulian Dumitrescu, prim-vicepreşedinte pentru Mediu de Afaceri și Societate Civilă, Lucian Bode, prim-vicepreşedinte pentru Strategii Politice și Gheorghe Flutur, prim-vicepreşedinte pentru Politici Publice.

Numărarea voturilor pentru toate funcţiile din Biroul Executiv al PNL nu s-a terminat, iar lista integrală ar urma să fie anunțată duminică seară de către Florin Cîțu.

Alegerile din PNL au continuat duminică la Romexpo, pentru alegerea secretarului general, a celor 4 prim-vicepreședinți, a celor 17 vicepreședinți pe domenii, a membrilor Biroului Executiv, membrilor Curţii de Arbitraj şi ai Comisiei Naţionale de Revizie şi Cenzori, a trezorierului şi celor 8 vicepreşedinţi regionali. Pentru funcția de secretar general a candidat ministrul Dan Vîlceanu, prezentat de Florin Cîțu drept „un om alături de care am discutat mult despre politica PNL și a demonstrat de fiecare dată că ne putem baza pe el”.

Pentru funcțiile de prim-vicepreședinte au fost propuși de către noul lider al PNL Iulian Dumitrescu, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și Rareș Bogdan. Mare parte dintre liberalii din echipa lui Orban care candidau pentru funcții de conducere și-au anunțat duminică retragerea candidaturilor. Printre ei, se numără: Virgil Guran, Vlad Nistor, Luminița Barcari, Răducu Filipescu, Adrian Oros, Laurenţiu Leoreanu, Ioan Turc.