0 comments

Snapdragon primește suport pe 64 bit pentru Windows

by on 9 aprilie 2018
 

Microsoft a bucurat multă lume după ce a anunțat că Windows va funcționa nativ pe procesoarele ARM.

Avantajul utilizării unui procesor precum Snapdragon 835 sau mai nou este autonomia bateriei. Aceste procesoare consumă mai puțin curent în timp ce oferă performanțe decente. În momentul lansării pe piață a acestor dispozitive, Windows nu suporta decât aplicații pe 32 bit, însă Microsoft a anunțat că acestea vor suporta și aplicații pe 64 bit. Erin Chappie, managerul general al companiei, a declarat că va face disponibil SDK-ul pentru aplicații ARM64 la conferința dezvoltatoriilor de anul acesta – conferința va avea loc în luna mai, la Seattle.

O dată cu funcționarea aplicațiilor pe 64 bit, stabilitatea sistemului ar trebui să fie sporită, iar performanțele de funcționare eficiente. Noul SDK va permite dezvoltatorilor să recompileze aplicațiile din Windows Store și programele standard de desktop, pentru procesoarele Snapdragon care, de asemenea, se regăsesc pe telefoanele cu Android. Rămâne de văzut cum va fi influențată piața de dispozitive de tip laptop în următorii ani, deoarece prețurile ar trebui să scadă.

Noi am testat în trecut Asus NovaGO și am rămas plăcut impresionați de autonomia bateriei și de faptul că acesta este complet silențios și nu se încinge. Din păcate, la acel moment, nu toate aplicațiile funcționau corespunzător, cel puțin jocurile nu recunoașteau placa video integrată în Snapdragon 835 dar, probabil că pe viitor, acestea vor funcționa fără probleme pe aceste procesoare. Un alt avantaj este modemul 4G integrat, astfel aveți un dispozitiv complet mobil, cu internet, evident după ce introduceți o cartelă SIM în acesta.

Cel mai probabil anul acesta vom vedea dispozitive cu Snapdragon 845 și 8GB RAM, iar după cum am putut observa în cazul telefoanelor cu această configurație, avem parte de putere foarte mare într-un format compact. În plus, integrarea într-un laptop va permite frecvențe mai mari ale procesorului și a plăcii video, astfel acesta va fi și mai puternic decât unul care se află într-un telefon.